Szent István Egyetem Mezőgazdaság és Környezettudományi Kar


A Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kara küldetésének tartja a tudományos és szakmai ismeretekre alapozott környezet- és embercentrikus élelmiszergazdasági szakemberek képzését. Karunk alapvetően az oktatás, kutatás, szaktanácsadás és fejlesztés területén kíván ismereteket nyújtani a hallgatóknak.

A tradicionálisan oktatott mezőgazdasági területek (állattenyésztés, növénytermesztés) mellett olyan új, az európai oktatásban már meghonosított és népszerűvé vált képzéseket is indít a Kar, mint például a vadgazdálkodás, vidékfejlesztés, kertészet, haltenyésztés, környezetgazdálkodás, vagy a mezőgazdasági biotechnológia.

A hazai szellemiséget a felhalmozott tudást és tradíciót kihasználva a cél a versenyképes és mérnöki gondolkodású szakemberek képzése, akik az Európai Unió által elfogadott követelményeknek és kihívásoknak is megfelelnek.

Végzett hallgatóink mind az elméleti tudás terén, mind a gyakorlati életben képesek lesznek a természeti és az emberformálta tájnak, valamint az örökölt szellemi környezetnek megfelelő területfejlesztési, vidékfejlesztési, mezőgazdasági és környezetgazdálkodási feladatok ellátására és koordinálására. Legfőbb célunk, hogy a Karon végzett szakemberek megállják helyüket a szakmai életben, és pár év elteltével jó érzéssel emlékezzenek vissza az alma materre, mely hozzásegítette őket szakmai előmenetelükhöz, és jó szívvel ajánlják Karunkat bárki számára.
Cím: Pest 2100 Gödöllő Páter Károly utca 1.

Térkép:

Nagyobb térképre váltás

Weblap: http://w3.mkk.szie.hu

Email: dekan@mkk.szie.hu karip.krisztina@mkk.szie.hu

Telefon: +36 28 522 029

Képek: