Egri Margaréta kecskesajt sajtkirály

1990 óta egyéni vállalkozóként, élethivatás szerűen juhászattal és kecsketenyésztéssel foglalkozom. 2002-től saját tejüzemünkben dolgozzuk fel az általunk megtermelt tejet.
1998 óta mindkét állatfajban komoly tenyésztői munkát folytattam, melyet az azóta kapott számos elismerés is bizonyít. (2005 – év kecsketenyésztője, 2006 – év juhtenyésztője, aranykoszorús gazda, 2006 – feleségem az év sajttermelője, 2009 – Schandl díj, ami ebben a szakmában a legnagyobb elismerés).
A kecsketej a tehéntejnél enyhén édesebb, tejszínesebb ízű. A népgyógyászat világszerte számos betegség gyógyításában használja. Az ókor óta ismeretes, hogy az anyatej pótlására is a kecsketej a legalkalmasabb, mivel összetétele a többi tejhez képest a legjobban hasonlít az anyatejhez. A kecsketej sikeresen helyettesíti a tehéntejet olyanok étrendjében, akik allergiásak arra. Tehéntej-cukorra allergiás betegek is fogyaszthatják mivel kevesebb a laktóztartalma. Megtalálható benne a Q10 koenzim,és több mint 70 telítetlen zsírsav. Elektrolit tartalma gyulladáscsökkentő, ezért külsőleg használva alkalmas a bőrallergia, ekcéma és kiütések enyhítésére. Nemcsak magas az ásványi anyag tartalma, de megegyezik a bőr védőrétegében találhatóakkal, így a belőle készült szappanok mindennapi használat alatt sem szárítják a bőrt. Lúgos kémhatású, így visszaállítja a bőr normál PH- értékét.

Cím: Heves 3300 Eger, Baktai út 42.

Térkép:

Weblap: www.egrimargareta.freewb.hu

Email: laszlonagy001@hotmail.com

Telefon: +36-30-976-0703 +36-30-259-6393

Képek: